Káposztaágyon sült fasírt recept

Hozzávalók:
- 500 g darált sertéshús
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 kk só
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 1/2 kk bors
- 2 kk majoránna
- olaj vagy zsír a sütéshez
- 500 g savanyú káposzta
- ízlés szerint szalonna
Elkészítése:
Egy hőálló edény vagy tepsi alját kirakjuk a megmosott, lecsepegtetett és felvágott káposztával. Megbolondíthatjuk egy kis felszeletelt szalonnával is.
Egy mélyebb tálban összekeverjük a húst, tojást, zsemlemorzsát és a fűszereket. Összedolgozzuk, majd nedves kézzel fasírtokat formálunk a masszábol és ezeket forró zsíron vagy olajon mindkét oldalról pár perc alatt megsütjük.
A kisűlt fasírtokat a káposztára sorakoztatjuk, majd ráöntjük a maradék zsiradékot, amelyben sültek.
180 fokra előmelegített sütőben még 20-30 perc alatt összesütjük.
Tálalhatjuk krumplipürével vagy petrezselymes krumplival.
Tipp:
A fasírt és káposzta réteg közé én még néha teszek egy két réteg felkarikázott főtt krumplit is. Így szépen összeérnek az ízek és igazából a köret kérdése is megoldódik.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »