Káposztaágyon sült fasírt recept

Hozzávalók:
- 500 g darált sertéshús
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 kk só
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 1/2 kk bors
- 2 kk majoránna
- olaj vagy zsír a sütéshez
- 500 g savanyú káposzta
- ízlés szerint szalonna
Elkészítése:
Egy hőálló edény vagy tepsi alját kirakjuk a megmosott, lecsepegtetett és felvágott káposztával. Megbolondíthatjuk egy kis felszeletelt szalonnával is.
Egy mélyebb tálban összekeverjük a húst, tojást, zsemlemorzsát és a fűszereket. Összedolgozzuk, majd nedves kézzel fasírtokat formálunk a masszábol és ezeket forró zsíron vagy olajon mindkét oldalról pár perc alatt megsütjük.
A kisűlt fasírtokat a káposztára sorakoztatjuk, majd ráöntjük a maradék zsiradékot, amelyben sültek.
180 fokra előmelegített sütőben még 20-30 perc alatt összesütjük.
Tálalhatjuk krumplipürével vagy petrezselymes krumplival.
Tipp:
A fasírt és káposzta réteg közé én még néha teszek egy két réteg felkarikázott főtt krumplit is. Így szépen összeérnek az ízek és igazából a köret kérdése is megoldódik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »