Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztaágyon sült fasírt recept

Káposztaágyon sült fasírt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g darált sertéshús
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek zsemlemorzsa
    • 1 kk só
    • 1 kk őrölt pirospaprika
    • 1/2 kk bors
    • 2 kk majoránna
    • olaj vagy zsír a sütéshez
    • 500 g savanyú káposzta
    • ízlés szerint szalonna

    Elkészítése:

    Egy hőálló edény vagy tepsi alját kirakjuk a megmosott, lecsepegtetett és felvágott káposztával. Megbolondíthatjuk egy kis felszeletelt szalonnával is.

    Egy mélyebb tálban összekeverjük a húst, tojást, zsemlemorzsát és a fűszereket. Összedolgozzuk, majd nedves kézzel fasírtokat formálunk a masszábol és ezeket forró zsíron vagy olajon mindkét oldalról pár perc alatt megsütjük.

    A kisűlt fasírtokat a káposztára sorakoztatjuk, majd ráöntjük a maradék zsiradékot, amelyben sültek.

    180 fokra előmelegített sütőben még 20-30 perc alatt összesütjük.

    Tálalhatjuk krumplipürével vagy petrezselymes krumplival.

    Tipp:

    A fasírt és káposzta réteg közé én még néha teszek egy két réteg felkarikázott főtt krumplit is. Így szépen összeérnek az ízek és igazából a köret kérdése is megoldódik.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá