Káposztaágyon sült fasírt recept
Hozzávalók:
- 500 g darált sertéshús
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 ek zsemlemorzsa
- 1 kk só
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 1/2 kk bors
- 2 kk majoránna
- olaj vagy zsír a sütéshez
- 500 g savanyú káposzta
- ízlés szerint szalonna
Elkészítése:
Egy hőálló edény vagy tepsi alját kirakjuk a megmosott, lecsepegtetett és felvágott káposztával. Megbolondíthatjuk egy kis felszeletelt szalonnával is.
Egy mélyebb tálban összekeverjük a húst, tojást, zsemlemorzsát és a fűszereket. Összedolgozzuk, majd nedves kézzel fasírtokat formálunk a masszábol és ezeket forró zsíron vagy olajon mindkét oldalról pár perc alatt megsütjük.
A kisűlt fasírtokat a káposztára sorakoztatjuk, majd ráöntjük a maradék zsiradékot, amelyben sültek.
180 fokra előmelegített sütőben még 20-30 perc alatt összesütjük.
Tálalhatjuk krumplipürével vagy petrezselymes krumplival.
Tipp:
A fasírt és káposzta réteg közé én még néha teszek egy két réteg felkarikázott főtt krumplit is. Így szépen összeérnek az ízek és igazából a köret kérdése is megoldódik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









