Káposztaágyon sült fasírt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g darált sertéshús
  • 2 tojás
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 1 kk só
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • 1/2 kk bors
  • 2 kk majoránna
  • olaj vagy zsír a sütéshez
  • 500 g savanyú káposzta
  • ízlés szerint szalonna

Elkészítése:

Egy hőálló edény vagy tepsi alját kirakjuk a megmosott, lecsepegtetett és felvágott káposztával. Megbolondíthatjuk egy kis felszeletelt szalonnával is.

Egy mélyebb tálban összekeverjük a húst, tojást, zsemlemorzsát és a fűszereket. Összedolgozzuk, majd nedves kézzel fasírtokat formálunk a masszábol és ezeket forró zsíron vagy olajon mindkét oldalról pár perc alatt megsütjük.

A kisűlt fasírtokat a káposztára sorakoztatjuk, majd ráöntjük a maradék zsiradékot, amelyben sültek.

180 fokra előmelegített sütőben még 20-30 perc alatt összesütjük.

Tálalhatjuk krumplipürével vagy petrezselymes krumplival.

Tipp:

A fasírt és káposzta réteg közé én még néha teszek egy két réteg felkarikázott főtt krumplit is. Így szépen összeérnek az ízek és igazából a köret kérdése is megoldódik.