Húsgombócok krémes, petrezselymes mártásban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Gombócokhoz:
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 púpos ek zsemlemorzsa
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
- 3-4 ek olaj a sütéshez
Mártáshoz:
- 3 dl főzőtejszín (20 %-os)
- 1 csapott tk liszt
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
- 0,5 kk házi fokhagymakrém
- 1 csipet só
Elkészítése:
A darált húst egy tálban összekeverjük a tojással, zsemlemorzsával, sóval, borssal, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával).
Kézzel egész apró, kisebb diónyi golyókat gyúrunk, amit kissé ellapítunk a két tenyerünk között.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd fedő alatt a gombócok mindkét oldalát megpirítjuk. Kiszedjük a zsírból, és kicsit félretesszük.
A lisztet a tejszínnel és a fokhagymakrémmel csomómentesre keverjük, majd mérsékelt lángon besűrítjük. Hozzáadjuk a sót és beleforgatjuk a gombócokat, hagyjuk hogy jól átmelegedjenek.
A megtisztított petrezselyemleveleket egész apróra vágjuk, és a gombócokra szórjuk.
Melegen, kifőtt tésztával kínáljuk.
Tipp:
Ez az egyszerű, krémes fogás egy kevés megmaradt darált húsból készült. A gyerekek kedvéért egész apró, mondhatni mini gombócokat sodortam, így egy egész nagy serpenyőben meg is tudtam egyszerre sütni őket, mind a 31-et.
A petrezselyem természetesen más zöld fűszerekkel is helyettesíthető, attól függően, hogy épp mi található otthon.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »