Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombócok krémes, petrezselymes mártásban recept

Húsgombócok krémes, petrezselymes mártásban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Gombócokhoz:

    • 30 dkg darált sertéshús
    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 púpos ek zsemlemorzsa
    • 1 csapott kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
    • 3-4 ek olaj a sütéshez

    Mártáshoz:

    • 3 dl főzőtejszín (20 %-os)
    • 1 csapott tk liszt
    • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
    • 0,5 kk házi fokhagymakrém
    • 1 csipet só

    Elkészítése:

    A darált húst egy tálban összekeverjük a tojással, zsemlemorzsával, sóval, borssal, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával).

    Kézzel egész apró, kisebb diónyi golyókat gyúrunk, amit kissé ellapítunk a két tenyerünk között.

    Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd fedő alatt a gombócok mindkét oldalát megpirítjuk. Kiszedjük a zsírból, és kicsit félretesszük.

    A lisztet a tejszínnel és a fokhagymakrémmel csomómentesre keverjük, majd mérsékelt lángon besűrítjük. Hozzáadjuk a sót és beleforgatjuk a gombócokat, hagyjuk hogy jól átmelegedjenek.

    A megtisztított petrezselyemleveleket egész apróra vágjuk, és a gombócokra szórjuk.

    Melegen, kifőtt tésztával kínáljuk.

    Tipp:

    Ez az egyszerű, krémes fogás egy kevés megmaradt darált húsból készült. A gyerekek kedvéért egész apró, mondhatni mini gombócokat sodortam, így egy egész nagy serpenyőben meg is tudtam egyszerre sütni őket, mind a 31-et.

    A petrezselyem természetesen más zöld fűszerekkel is helyettesíthető, attól függően, hogy épp mi található otthon.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá