Fasírt recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 10 dkg szalonna felkockázva
- 1 fej vöröshagyma apró kockára vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma áttörve
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 zsemle vagy ugyanannyi kenyér áztatva
- fűszerek: só, bors, pirospaprika, őrölt kömény, őrölt koriander ízlés szerint
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az olajon megsütjük a szalonnát, majd ennek a zsírján (a szalonna is benne marad) megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát.
Ha kicsit hűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, rátesszük a zúzott fokhagymát, ráütjük a tojásokat, rámorzsoljuk a vízbe vagy tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlét vagy kenyeret.
Fűszerezzük és alaposan összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne a massza, akkor kevés zsemlemorzsával segíthetünk rajta.
Vizes kézzel közepes nagyságú golyókat formázunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
Végül nem túl forró olajban aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »