Fasírt recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 10 dkg szalonna felkockázva
- 1 fej vöröshagyma apró kockára vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma áttörve
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 zsemle vagy ugyanannyi kenyér áztatva
- fűszerek: só, bors, pirospaprika, őrölt kömény, őrölt koriander ízlés szerint
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az olajon megsütjük a szalonnát, majd ennek a zsírján (a szalonna is benne marad) megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát.
Ha kicsit hűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, rátesszük a zúzott fokhagymát, ráütjük a tojásokat, rámorzsoljuk a vízbe vagy tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlét vagy kenyeret.
Fűszerezzük és alaposan összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne a massza, akkor kevés zsemlemorzsával segíthetünk rajta.
Vizes kézzel közepes nagyságú golyókat formázunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
Végül nem túl forró olajban aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »