Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fasírt, párolt zöldség, burgonyapüré recept

Fasírt, párolt zöldség, burgonyapüré
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Fasírt:

    • 40 dkg darált sertéshús
    • 2 vastagabb szelet kenyér
    • őrölt pirospaprika
    • őrölt bors
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • őrölt fűszerkömény
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • olaj a sütéshez

    Burgonyapüré:

    • 2 kg burgonya
    • víz
    • 10 dkg teavaj
    • kb 2 dl tej

    Párolt zöldség:

    • 20 dkg mirelit mexikói zöldségkeverék
    • 1 kávéskanál teavaj
    • csipet vegeta

    Elkészítése:

    A húst a vízben kicsit megáztatott, majd jól kinyomkodott kenyérrel, a pirospaprikával és a zúzott fokhagymával összedolgozzuk, majd sóval, borssal, őrölt fűszerköménnyel ízesítjük.

    A masszából gombócot formázunk, majd forró olajban megsütjük.

    A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

    Egy edényben óvatosan felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a zöldséget, majd vegetával ízesítjük. Közepes lángon addig pároljuk a zöldségeket, ameddig azok megpuhulnak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá