Fasírt, párolt zöldség, burgonyapüré recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
Fasírt:
- 40 dkg darált sertéshús
- 2 vastagabb szelet kenyér
- őrölt pirospaprika
- őrölt bors
- só
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- őrölt fűszerkömény
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olaj a sütéshez
Burgonyapüré:
- 2 kg burgonya
- víz
- 10 dkg teavaj
- kb 2 dl tej
Párolt zöldség:
- 20 dkg mirelit mexikói zöldségkeverék
- 1 kávéskanál teavaj
- csipet vegeta
Elkészítése:
A húst a vízben kicsit megáztatott, majd jól kinyomkodott kenyérrel, a pirospaprikával és a zúzott fokhagymával összedolgozzuk, majd sóval, borssal, őrölt fűszerköménnyel ízesítjük.
A masszából gombócot formázunk, majd forró olajban megsütjük.
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.
Egy edényben óvatosan felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a zöldséget, majd vegetával ízesítjük. Közepes lángon addig pároljuk a zöldségeket, ameddig azok megpuhulnak.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.