Fasírt, párolt zöldség, burgonyapüré recept

Hozzávalók:
Fasírt:
- 40 dkg darált sertéshús
- 2 vastagabb szelet kenyér
- őrölt pirospaprika
- őrölt bors
- só
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- őrölt fűszerkömény
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olaj a sütéshez
Burgonyapüré:
- 2 kg burgonya
- víz
- 10 dkg teavaj
- kb 2 dl tej
Párolt zöldség:
- 20 dkg mirelit mexikói zöldségkeverék
- 1 kávéskanál teavaj
- csipet vegeta
Elkészítése:
A húst a vízben kicsit megáztatott, majd jól kinyomkodott kenyérrel, a pirospaprikával és a zúzott fokhagymával összedolgozzuk, majd sóval, borssal, őrölt fűszerköménnyel ízesítjük.
A masszából gombócot formázunk, majd forró olajban megsütjük.
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.
Egy edényben óvatosan felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a zöldséget, majd vegetával ízesítjük. Közepes lángon addig pároljuk a zöldségeket, ameddig azok megpuhulnak.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »