Fasírt, párolt zöldség, burgonyapüré

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Fasírt:

  • 40 dkg darált sertéshús
  • 2 vastagabb szelet kenyér
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt bors
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • őrölt fűszerkömény
  • 1 tojás
  • olaj a sütéshez

Burgonyapüré:

  • 2 kg burgonya
  • víz
  • 10 dkg teavaj
  • kb 2 dl tej

Párolt zöldség:

  • 20 dkg mirelit mexikói zöldségkeverék
  • 1 kávéskanál teavaj
  • csipet vegeta

Elkészítése:

A húst a vízben kicsit megáztatott, majd jól kinyomkodott kenyérrel, a pirospaprikával és a zúzott fokhagymával összedolgozzuk, majd sóval, borssal, őrölt fűszerköménnyel ízesítjük.

A masszából gombócot formázunk, majd forró olajban megsütjük.

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

Egy edényben óvatosan felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a zöldséget, majd vegetával ízesítjük. Közepes lángon addig pároljuk a zöldségeket, ameddig azok megpuhulnak.