Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű húsos káposzta recept

Egyszerű  húsos káposzta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg savanyú káposzta
    • 10 dkg füstölt szalonna felkockázva
    • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
    • 15 dkg füstölt kolbász krikázva
    • 50 dkg sertés lapocka vagy dagadó kockákra vágva
    • 1 evőkanál vegeta
    • 2 kávéskanál fűszerpaprika
    • 1 kávéskanál majoránna
    • 5 dkg liszt
    • só, őrölt bors, gulyáskrém ízlés szerint

    Elkészítése:

    A szalonnát kisütjük. A zsírján a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a fűszerpaprikát , majd a kimosott káposzta felét, a kolbászt és a húst. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék káposztát, vegetát, majoránnát, sót, borsot és gulyás krémet ízlés szerint.

    Felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje.

    Mikor megfőtt, rászórjuk a lisztet, jól elkeverjük és összeforraljuk.

    Tálaláskor vágott kaporral megszórjuk. Aki nem szereti, el is hagyhatja.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá