Egyszerű húsos káposzta recept
Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 10 dkg füstölt szalonna felkockázva
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 15 dkg füstölt kolbász krikázva
- 50 dkg sertés lapocka vagy dagadó kockákra vágva
- 1 evőkanál vegeta
- 2 kávéskanál fűszerpaprika
- 1 kávéskanál majoránna
- 5 dkg liszt
- só, őrölt bors, gulyáskrém ízlés szerint
Elkészítése:
A szalonnát kisütjük. A zsírján a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a fűszerpaprikát , majd a kimosott káposzta felét, a kolbászt és a húst. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék káposztát, vegetát, majoránnát, sót, borsot és gulyás krémet ízlés szerint.
Felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje.
Mikor megfőtt, rászórjuk a lisztet, jól elkeverjük és összeforraljuk.
Tálaláskor vágott kaporral megszórjuk. Aki nem szereti, el is hagyhatja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









