Egyszerű húsos káposzta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 10 dkg füstölt szalonna felkockázva
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 15 dkg füstölt kolbász krikázva
  • 50 dkg sertés lapocka vagy dagadó kockákra vágva
  • 1 evőkanál vegeta
  • 2 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 5 dkg liszt
  • só, őrölt bors, gulyáskrém ízlés szerint

Elkészítése:

A szalonnát kisütjük. A zsírján a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a fűszerpaprikát , majd a kimosott káposzta felét, a kolbászt és a húst. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék káposztát, vegetát, majoránnát, sót, borsot és gulyás krémet ízlés szerint.

Felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje.

Mikor megfőtt, rászórjuk a lisztet, jól elkeverjük és összeforraljuk.

Tálaláskor vágott kaporral megszórjuk. Aki nem szereti, el is hagyhatja.