Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csülökpörkölt recept

Csülökpörkölt
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 db nyers hátsó csülök (1-1,5 kg)
    • 1 ek zsír, vagy olaj
    • 10 dkg füstölt házi szalonna
    • 5 db közepes vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 db paradicsom
    • 1 db paprika
    • 1/2 hegyes erős paprika (ízlés szerint)
    • 3 szem borókabogyó
    • néhány ág friss kakukkfű
    • 1 púpos ek pirospaprika
    • só, bors

    Elkészítése:

    A csülköt kicsontozzuk, bőrét 3-4 nagyobb darabra vágjuk, húsát 3-4 cm-es darabokra felkockázzuk.

    Zsiradékon zsírjára pirítjuk az apró kockákra vágott szalonnát, hozzáadjuk a vöröshagymát, és lassú tűzön üvegesre pároljuk.

    Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, egyet keverünk rajta, majd beletesszük a felkockázott húst, a csontokkal és a bőrdarabokkal együtt. Magasabb hőfokon kérget pirítunk rá pár perc alatt. Sózzuk, borsozzuk.

    Beletesszük a paradicsomot és a paprikát. Fűszerezzük kakukkfűvel és a borókabogyóval. Fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük. Ha szükséges, vízzel pótoljuk a folyadékot, de egyszerre mindig csak kevéssel, ekkor lesz finom sűrű a szaftja.

    Miután megpuhult, kicsit magasabb hőfokon kis láng mellett besűrítjük a szaftját

    Sört vagy száraz vörös bort ajánlok hozzá

    Tipp:

    Nagyobb lábasban otthoni tűzhelyen főzzük

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá