Hozzávalók:
Elkészítése:
A csülköt kicsontozzuk, bőrét 3-4 nagyobb darabra vágjuk, húsát 3-4 cm-es darabokra felkockázzuk.
Zsiradékon zsírjára pirítjuk az apró kockákra vágott szalonnát, hozzáadjuk a vöröshagymát, és lassú tűzön üvegesre pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, egyet keverünk rajta, majd beletesszük a felkockázott húst, a csontokkal és a bőrdarabokkal együtt. Magasabb hőfokon kérget pirítunk rá pár perc alatt. Sózzuk, borsozzuk.
Beletesszük a paradicsomot és a paprikát. Fűszerezzük kakukkfűvel és a borókabogyóval. Fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük. Ha szükséges, vízzel pótoljuk a folyadékot, de egyszerre mindig csak kevéssel, ekkor lesz finom sűrű a szaftja.
Miután megpuhult, kicsit magasabb hőfokon kis láng mellett besűrítjük a szaftját
Sört vagy száraz vörös bort ajánlok hozzá
Nagyobb lábasban otthoni tűzhelyen főzzük