Csirkés-baconos tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg száraztészta
- 2,5 dl tejszín
- 3 dl csirkehúsleves alaplé
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg bacon
- sültcsirke fűszer
- fokhagyma granulátum
- vöröshagyma granulátum
- 1 teáskanál oregánó
- 2 teáskanál füstölt fűszerpaprika
- só
- bors
- 20 dkg sajt
- 0,5 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
Előkészítés:
A hút fűszerezzük fok és vöröshagyma granulátummal, valamint sültcsirke fűszerrel. A bacont apróra vágjuk. A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük.
Ragu:
A bacon zsírját kisütjük, majd a pörcöt ezután kiszedjük. Ha szükséges, akkor a visszamaradt zsiradékhoz adunk kevés olajat és a hús minden oldalára kérget sütünk kb 10 perc alatt. Kivesszük a hút és félretesszük. Amikor kihűlt, akkor kockákra vágjuk.
A visszamaradt zsiradékon a hús után 1 percig kevergetjük a zúzott fokhagymát, majd felöntjük az alaplével és a tejszínnel. Ezután hozzáadjuk a paprikát, oregánót, majd sózzuk és borsozzuk.
Kb 5 percig forraljuk a szaftot, majd beletesszük a húst, bacont és kb 10-15 percig főzzük (vagy amíg a hús teljesen meg nem puhul). Ekkor hozzáadjuk és beleforgatjuk a tésztát is.
Ha teljesen elkeverjük, beleszórjuk a sajtot és megvárjuk, hogy teljesen folodódjon. Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor utánízesítjük még.
Tálalás:
Aprított petrezselyemmel és kevés parmezánnal megszórva tálaljuk még forrón.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »