Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkés-baconos tészta recept

Csirkés-baconos tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:

    • 60 dkg csirkemellfilé
    • 25 dkg száraztészta
    • 2,5 dl tejszín
    • 3 dl csirkehúsleves alaplé
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 20 dkg bacon
    • sültcsirke fűszer
    • fokhagyma granulátum
    • vöröshagyma granulátum
    • 1 teáskanál oregánó
    • 2 teáskanál füstölt fűszerpaprika
    • bors
    • 20 dkg sajt
    • 0,5 csokor petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    Előkészítés:

    A hút fűszerezzük fok és vöröshagyma granulátummal, valamint sültcsirke fűszerrel. A bacont apróra vágjuk. A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük.

    Ragu:

    A bacon zsírját kisütjük, majd a pörcöt ezután kiszedjük. Ha szükséges, akkor a visszamaradt zsiradékhoz adunk kevés olajat és a hús minden oldalára kérget sütünk kb 10 perc alatt. Kivesszük a hút és félretesszük. Amikor kihűlt, akkor kockákra vágjuk.

    A visszamaradt zsiradékon a hús után 1 percig kevergetjük a zúzott fokhagymát, majd felöntjük az alaplével és a tejszínnel. Ezután hozzáadjuk a paprikát, oregánót, majd sózzuk és borsozzuk.

    Kb 5 percig forraljuk a szaftot, majd beletesszük a húst, bacont és kb 10-15 percig főzzük (vagy amíg a hús teljesen meg nem puhul). Ekkor hozzáadjuk és beleforgatjuk a tésztát is.

    Ha teljesen elkeverjük, beleszórjuk a sajtot és megvárjuk, hogy teljesen folodódjon. Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor utánízesítjük még.

    Tálalás:

    Aprított petrezselyemmel és kevés parmezánnal megszórva tálaljuk még forrón.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek