Csirkés-baconos tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg száraztészta
  • 2,5 dl tejszín
  • 3 dl csirkehúsleves alaplé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg bacon
  • sültcsirke fűszer
  • fokhagyma granulátum
  • vöröshagyma granulátum
  • 1 teáskanál oregánó
  • 2 teáskanál füstölt fűszerpaprika
  • bors
  • 20 dkg sajt
  • 0,5 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése:

Előkészítés:

A hút fűszerezzük fok és vöröshagyma granulátummal, valamint sültcsirke fűszerrel. A bacont apróra vágjuk. A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük.

Ragu:

A bacon zsírját kisütjük, majd a pörcöt ezután kiszedjük. Ha szükséges, akkor a visszamaradt zsiradékhoz adunk kevés olajat és a hús minden oldalára kérget sütünk kb 10 perc alatt. Kivesszük a hút és félretesszük. Amikor kihűlt, akkor kockákra vágjuk.

A visszamaradt zsiradékon a hús után 1 percig kevergetjük a zúzott fokhagymát, majd felöntjük az alaplével és a tejszínnel. Ezután hozzáadjuk a paprikát, oregánót, majd sózzuk és borsozzuk.

Kb 5 percig forraljuk a szaftot, majd beletesszük a húst, bacont és kb 10-15 percig főzzük (vagy amíg a hús teljesen meg nem puhul). Ekkor hozzáadjuk és beleforgatjuk a tésztát is.

Ha teljesen elkeverjük, beleszórjuk a sajtot és megvárjuk, hogy teljesen folodódjon. Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor utánízesítjük még.

Tálalás:

Aprított petrezselyemmel és kevés parmezánnal megszórva tálaljuk még forrón.