Csirkemell zöldségekkel, kuszkusszal recept

Hozzávalók:
- 1 filézett csirkemell szeletekre vágva
- 1 közepes karalábé ceruza vastagságúra vágva
- 1 kis zeller juliennre vágva
- 2 sárgarépa karikára szeletelve
- 1 közepes fehérrépa karikára szeletelve
- 1 kis bébi cukkini kockára vágva
- 1/2 bögre zöldborsó
- őrölt fehér bors, gyömbér, kurkuma, só
- 6-7 evőkanál kuszkusz
- kevés zsiradék
Elkészítése:
Egy nagy serpenyőben a felszeletelt csirkemellet kevés zsiradékon megpirítjuk, majd ezután rátesszük a zöldségeket. Megszórjuk a fűszerekkel ízlés szerint, figyelve arra, hogy a zöldségek íze domináljon. Lefedve takarékon megpároljuk.
Végül hozzáadjuk a kuszkuszt, másfél dl vizet öntünk rá, pár percig takarékon lefedve összeforraljuk. Elzárjuk a gázt alatta és letakarva hagyjuk állni kb 10 percig
Tipp:
A különböző zöldségek főzési ideje más-más, ezért lesz amelyik roppanós marad (répák) míg a másik teljesen puha (cukkini). Én egyszerre teszem be, mert szeretem a roppanós zöldségeket benne.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »