Csirkemell zöldségekkel, kuszkusszal recept
Hozzávalók:
- 1 filézett csirkemell szeletekre vágva
- 1 közepes karalábé ceruza vastagságúra vágva
- 1 kis zeller juliennre vágva
- 2 sárgarépa karikára szeletelve
- 1 közepes fehérrépa karikára szeletelve
- 1 kis bébi cukkini kockára vágva
- 1/2 bögre zöldborsó
- őrölt fehér bors, gyömbér, kurkuma, só
- 6-7 evőkanál kuszkusz
- kevés zsiradék
Elkészítése:
Egy nagy serpenyőben a felszeletelt csirkemellet kevés zsiradékon megpirítjuk, majd ezután rátesszük a zöldségeket. Megszórjuk a fűszerekkel ízlés szerint, figyelve arra, hogy a zöldségek íze domináljon. Lefedve takarékon megpároljuk.
Végül hozzáadjuk a kuszkuszt, másfél dl vizet öntünk rá, pár percig takarékon lefedve összeforraljuk. Elzárjuk a gázt alatta és letakarva hagyjuk állni kb 10 percig
Tipp:
A különböző zöldségek főzési ideje más-más, ezért lesz amelyik roppanós marad (répák) míg a másik teljesen puha (cukkini). Én egyszerre teszem be, mert szeretem a roppanós zöldségeket benne.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









