Csirkemell zöldségekkel, kuszkusszal recept

Hozzávalók:
- 1 filézett csirkemell szeletekre vágva
- 1 közepes karalábé ceruza vastagságúra vágva
- 1 kis zeller juliennre vágva
- 2 sárgarépa karikára szeletelve
- 1 közepes fehérrépa karikára szeletelve
- 1 kis bébi cukkini kockára vágva
- 1/2 bögre zöldborsó
- őrölt fehér bors, gyömbér, kurkuma, só
- 6-7 evőkanál kuszkusz
- kevés zsiradék
Elkészítése:
Egy nagy serpenyőben a felszeletelt csirkemellet kevés zsiradékon megpirítjuk, majd ezután rátesszük a zöldségeket. Megszórjuk a fűszerekkel ízlés szerint, figyelve arra, hogy a zöldségek íze domináljon. Lefedve takarékon megpároljuk.
Végül hozzáadjuk a kuszkuszt, másfél dl vizet öntünk rá, pár percig takarékon lefedve összeforraljuk. Elzárjuk a gázt alatta és letakarva hagyjuk állni kb 10 percig
Tipp:
A különböző zöldségek főzési ideje más-más, ezért lesz amelyik roppanós marad (répák) míg a másik teljesen puha (cukkini). Én egyszerre teszem be, mert szeretem a roppanós zöldségeket benne.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »