Csirkecombok káposztaágyon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6-8 felső csirke felsőcomb
- kb 1 kg fejeskáposzta
- 200 g bacon kockázva
- 1 nagyobb fej vöröshagyma szeletelve
- 2 ek mustár
- 120 ml almaecet
- 500 ml csirkealaplé
- 3 ek (barna)cukor
- 2 darab babérlevél
- 6 ág kakukkfű
- olaj
- só, bors
Elkészítése:
A combokat megtakarítjuk, majd alaposan besózzuk és borsozzuk.
Egy edényben kevés olajat hevítünk, majd a combokat először bőrükkel lefelé kezdjük pirítani. Amikor szép piros, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is pirosra sütjük.
Kiszedjük a combokat, majd a visszamaradt olajhoz hozzádjuk a bacont és elkezdjük pirítani. Rátesszük a hagymát és addig pirítjuk, amíg elkezd összeesni. Ekkor hozzáadjuk a káposztát és megvárjuk, amíg ez is összeesik kissé.
Ekkor hozzáadjuk az ecetet, mustárt és elkeverjük, majd felöntjük a húslevessel, majd hozzáadjuk a cukrot és a babérleveleket valamint a kakukkfüvet. Az egészet alaposan összekeverjük.
A káposztára tesszük a combokat, majd 180 fokra melegített sütőbe toljuk 40 percre.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »