Csirkecombok káposztaágyon recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6-8 felső csirke felsőcomb
- kb 1 kg fejeskáposzta
- 200 g bacon kockázva
- 1 nagyobb fej vöröshagyma szeletelve
- 2 ek mustár
- 120 ml almaecet
- 500 ml csirkealaplé
- 3 ek (barna)cukor
- 2 darab babérlevél
- 6 ág kakukkfű
- olaj
- só, bors
Elkészítése:
A combokat megtakarítjuk, majd alaposan besózzuk és borsozzuk.
Egy edényben kevés olajat hevítünk, majd a combokat először bőrükkel lefelé kezdjük pirítani. Amikor szép piros, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is pirosra sütjük.
Kiszedjük a combokat, majd a visszamaradt olajhoz hozzádjuk a bacont és elkezdjük pirítani. Rátesszük a hagymát és addig pirítjuk, amíg elkezd összeesni. Ekkor hozzáadjuk a káposztát és megvárjuk, amíg ez is összeesik kissé.
Ekkor hozzáadjuk az ecetet, mustárt és elkeverjük, majd felöntjük a húslevessel, majd hozzáadjuk a cukrot és a babérleveleket valamint a kakukkfüvet. Az egészet alaposan összekeverjük.
A káposztára tesszük a combokat, majd 180 fokra melegített sütőbe toljuk 40 percre.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









