Csirkecomb vele sült körettel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 egész csirkecomb
- 1 kg burgonya
- 1 csomag carbonara alappor
- 1 nagy tejföl (375 g)
- 20 dkg sajt
- só
- sors
- fokhagyma
- pár szelet húsos, füstölt szalonna
- 30*40 cm-es tepsi
Elkészítése:
A combokat egyben hagyjuk, sózzuk, borsozzuk, majd fokhagyma granulátummal is beszórjuk.
A A burgonyát meghámozzuk, vastagabb szeletekre vágjuk és enyhén sózzuk.
A tepsi aljára letesszük a szalonnát, az aljára letesszük a krumplit, rátesszük a combokat bőrével felfelé, majd közé teszünk még szalonna csíkokat.
Kevés olajjal meglocsoljuk, majd alufóliával letakarjuk.
Előmelegített sütőbe toljuk a tepsit, majd amikor már majdnem puha a hús, levesszük a fóliát és arany barnára sütjük.
A tejfölt, reszelt sajtot, alapport és 1 dl vizet alaposan kikeverjük, ráöntjük a húsra és még 5-10 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »
Ne keresgélj tovább: ezt a 8 csirkés tésztát imádni fogod
Ha gyors, laktató és isteni vacsorára vágysz, a csirkés tészták mindig jó v
Tovább olvasom »