Csirkecomb vele sült körettel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 egész csirkecomb
  • 1 kg burgonya
  • 1 csomag carbonara alappor
  • 1 nagy tejföl (375 g)
  • 20 dkg sajt
  • sors
  • fokhagyma
  • pár szelet húsos, füstölt szalonna
  • 30*40 cm-es tepsi

Elkészítése:

A combokat egyben hagyjuk, sózzuk, borsozzuk, majd fokhagyma granulátummal is beszórjuk.

A A burgonyát meghámozzuk, vastagabb szeletekre vágjuk és enyhén sózzuk.

A tepsi aljára letesszük a szalonnát, az aljára letesszük a krumplit, rátesszük a combokat bőrével felfelé, majd közé teszünk még szalonna csíkokat.

Kevés olajjal meglocsoljuk, majd alufóliával letakarjuk.

Előmelegített sütőbe toljuk a tepsit, majd amikor már majdnem puha a hús, levesszük a fóliát és arany barnára sütjük.

A tejfölt, reszelt sajtot, alapport és 1 dl vizet alaposan kikeverjük, ráöntjük a húsra és még 5-10 percig sütjük.