Bundás csirkemell tejfölös burgonyával recept
Hozzávalók:
- 600-800 g csirkemell filé
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 bögre finomliszt
- 0,5-1 bögre tej
- só, bors, grillfűszer és szójaszósz ízlés szerint
- olaj a sütéshez
Köret:
- kb 1 kg burgonya
- 1 csomag mirelit zöldség (kb 45 dkg)
- só
- bors
- kevés őrölt kömény
- fokhagymapor vagy zúzott fokhagyma
- pirospaprika
- pici vaj a tepsi kikenéséhez
- 2,5 dl tejföl
Elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk és ha szügséges kiklopfoljuk.
Elkészitjük a panírt: a tojásokat, lisztet, tejet (annyi, hogy a palacsintatésztánál sűrűbb legyen a massza) és fűszereket jók összekeverjük, majd ebbe forgatjuk bele a húst.
Forró olajban sütjük (én a húsok felét olajban, a másik felét pedig sütőben sütöttem meg).
A burgonyát felkarkázzuk (nekem volt még itthon 1 nagyobb cukkínim, amit el kellett használnom, szóval ezt is felkarikáztam a burgonyával együtt) és egy mély tálba halmozzuk.
A fűszereket, sót, borsot, köményt, fokhagymaport és pirospaprikát összekeverjük egy kis tálban. Ebben a fűszekeverékben jól megforgatjuk a burgonyát és egy vajjal kikent tepsibe rétegezzük. Minden réteg közé szórjunk még a mirelit zöldségkeverékből is. Legfelülre burgonya kerüljön.
Letakarjuk fóliával és kb 1 óra alatt félpuhára sütjük. Ha a zöldség már félig puha, akkor levesszük a fóliát és meglocsoljuk a tejföllel. Tovább sütjük még kb 30 percig már fólia nélkül, hogy a burgonya szép színt kapjon.
Én a végén még a sütőből kivett burgonyát megszórtam egy kis reszelt sajttal is, ami szépen ráolvadt, majd így tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









