Bundás csirkemell tejfölös burgonyával recept

Hozzávalók:
- 600-800 g csirkemell filé
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 bögre finomliszt
- 0,5-1 bögre tej
- só, bors, grillfűszer és szójaszósz ízlés szerint
- olaj a sütéshez
Köret:
- kb 1 kg burgonya
- 1 csomag mirelit zöldség (kb 45 dkg)
- só
- bors
- kevés őrölt kömény
- fokhagymapor vagy zúzott fokhagyma
- pirospaprika
- pici vaj a tepsi kikenéséhez
- 2,5 dl tejföl
Elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk és ha szügséges kiklopfoljuk.
Elkészitjük a panírt: a tojásokat, lisztet, tejet (annyi, hogy a palacsintatésztánál sűrűbb legyen a massza) és fűszereket jók összekeverjük, majd ebbe forgatjuk bele a húst.
Forró olajban sütjük (én a húsok felét olajban, a másik felét pedig sütőben sütöttem meg).
A burgonyát felkarkázzuk (nekem volt még itthon 1 nagyobb cukkínim, amit el kellett használnom, szóval ezt is felkarikáztam a burgonyával együtt) és egy mély tálba halmozzuk.
A fűszereket, sót, borsot, köményt, fokhagymaport és pirospaprikát összekeverjük egy kis tálban. Ebben a fűszekeverékben jól megforgatjuk a burgonyát és egy vajjal kikent tepsibe rétegezzük. Minden réteg közé szórjunk még a mirelit zöldségkeverékből is. Legfelülre burgonya kerüljön.
Letakarjuk fóliával és kb 1 óra alatt félpuhára sütjük. Ha a zöldség már félig puha, akkor levesszük a fóliát és meglocsoljuk a tejföllel. Tovább sütjük még kb 30 percig már fólia nélkül, hogy a burgonya szép színt kapjon.
Én a végén még a sütőből kivett burgonyát megszórtam egy kis reszelt sajttal is, ami szépen ráolvadt, majd így tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »