Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Brokkolival,kelbimbóval töltött fasírt recept

Brokkolival,kelbimbóval töltött fasírt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,3 kg darált hús
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 4 szelet kenyér
    • 3 ek zsemlyemorzsa
    • 1 tk majoránna
    • 1 mk gyömbérpor
    • 2 tk őrölt piros paprika
    • 1 mk rozmaring
    • 1 mk őrölt bors
    • só ízlés szerint
    • 0,5 kg brokkoli
    • 15 dkg kelbimbó
    • csipet só

    Tetejére:

    Tepsi kenéshez:

    • 3 ek étolaj

    Elkészítése:

    A brokkolit rózsáira szedjük, a kelbimbó külső leveleit leszedjük, majd egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a brokkolit és felöntjük vízzel, megsózzuk és puhára főzzük. Ha megfőtt leszűrjük és langyosra hűtjük.

    Közben elkészítjük a fasírt masszát. A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, felaprított hagymát, zúzott fokhagymát, beáztatott és kinyomkodott kenyeret, majd ízlés szerint fűszerezzük. A masszát jól összedolgozzuk.

    Egy 38*36 cm-es tepsit kikenünk olajjal. Egy tepsi méretű alufóliát letépünk, majd megolajozzuk. A fasírt massza felét elterítjük rajta, a brokkoli és kelbimbó felét rátesszük, majd a fólia segítségével feltekerjük és óvatosan átcsúsztatjuk a tepsire, majd szép egyenletesre formázzuk. A maradék masszából és brokkoliból valamint kelbimbóból készítünk egy másik rudat is és azt is a tepsire tesszük.

    Felvert tojással megkenjük a tetejüket, majd 200 fokos sütőbe toljuk. 40 perc alatt készre sütjük, közben egyszer megfordítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá