Brokkolival,kelbimbóval töltött fasírt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1,3 kg darált hús
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 szelet kenyér
  • 3 ek zsemlyemorzsa
  • 1 tk majoránna
  • 1 mk gyömbérpor
  • 2 tk őrölt piros paprika
  • 1 mk rozmaring
  • 1 mk őrölt bors
  • só ízlés szerint
  • 0,5 kg brokkoli
  • 15 dkg kelbimbó
  • csipet só

Tetejére:

  • 1 tojás

Tepsi kenéshez:

  • 3 ek étolaj

Elkészítése:

A brokkolit rózsáira szedjük, a kelbimbó külső leveleit leszedjük, majd egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a brokkolit és felöntjük vízzel, megsózzuk és puhára főzzük. Ha megfőtt leszűrjük és langyosra hűtjük.

Közben elkészítjük a fasírt masszát. A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, felaprított hagymát, zúzott fokhagymát, beáztatott és kinyomkodott kenyeret, majd ízlés szerint fűszerezzük. A masszát jól összedolgozzuk.

Egy 38*36 cm-es tepsit kikenünk olajjal. Egy tepsi méretű alufóliát letépünk, majd megolajozzuk. A fasírt massza felét elterítjük rajta, a brokkoli és kelbimbó felét rátesszük, majd a fólia segítségével feltekerjük és óvatosan átcsúsztatjuk a tepsire, majd szép egyenletesre formázzuk. A maradék masszából és brokkoliból valamint kelbimbóból készítünk egy másik rudat is és azt is a tepsire tesszük.

Felvert tojással megkenjük a tetejüket, majd 200 fokos sütőbe toljuk. 40 perc alatt készre sütjük, közben egyszer megfordítjuk.