Hozzávalók:
Tetejére:
Tepsi kenéshez:
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedjük, a kelbimbó külső leveleit leszedjük, majd egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a brokkolit és felöntjük vízzel, megsózzuk és puhára főzzük. Ha megfőtt leszűrjük és langyosra hűtjük.
Közben elkészítjük a fasírt masszát. A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, felaprított hagymát, zúzott fokhagymát, beáztatott és kinyomkodott kenyeret, majd ízlés szerint fűszerezzük. A masszát jól összedolgozzuk.
Egy 38*36 cm-es tepsit kikenünk olajjal. Egy tepsi méretű alufóliát letépünk, majd megolajozzuk. A fasírt massza felét elterítjük rajta, a brokkoli és kelbimbó felét rátesszük, majd a fólia segítségével feltekerjük és óvatosan átcsúsztatjuk a tepsire, majd szép egyenletesre formázzuk. A maradék masszából és brokkoliból valamint kelbimbóból készítünk egy másik rudat is és azt is a tepsire tesszük.
Felvert tojással megkenjük a tetejüket, majd 200 fokos sütőbe toljuk. 40 perc alatt készre sütjük, közben egyszer megfordítjuk.