Brokkolis csirkemell besamel mártással recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 szelet csirkemellfilé (kb. 80 dkg)
- só
- őrölt bors
Besamelhez:
- 12 dkg vaj
- 6 ek finomliszt
- 4,5 dl tej
- 3 dl tejföl
- só
- őrölt bors
Tetejére:
- 50 dkg brokkoli rózsa
- 15 dkg reszelt sajt
Sütéshez:
- 2 dl étolaj
Elkészítése:
A hússzeleteket alaposan megmossuk, majd sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen megsütjük.
A megsült hússzeleteket egy tepsibe sorakoztatjuk szorosan egymás mellé.
A brokkolit rózsákra szedjük és sós, lobogó vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük és a hússzeletekre halmozzuk.
Besamelmártás készítése:
Egy edényben a vajat felolvasztjuk. Rászórjuk a lisztet és világosra pirítjuk. Apránként hozzáadjuk a tejet és csomómentesre keverjük. Sóval, borssal ízesítjük, és forrásig főzzük. Levesszük a tűzről és belekeverjük a tejfölt. A tepsiben lévő brokkolira és húsra öntjük a mártást, majd reszelt sajttal megszórjuk.
200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.
Rizzsel, esetleg hasábburgonyával kínáljuk.