Brokkolis csirkemell besamel mártással recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 szelet csirkemellfilé (kb. 80 dkg)
- só
- őrölt bors
Besamelhez:
- 12 dkg vaj
- 6 ek finomliszt
- 4,5 dl tej
- 3 dl tejföl
- só
- őrölt bors
Tetejére:
- 50 dkg brokkoli rózsa
- 15 dkg reszelt sajt
Sütéshez:
- 2 dl étolaj
Elkészítése:
A hússzeleteket alaposan megmossuk, majd sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen megsütjük.
A megsült hússzeleteket egy tepsibe sorakoztatjuk szorosan egymás mellé.
A brokkolit rózsákra szedjük és sós, lobogó vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük és a hússzeletekre halmozzuk.
Besamelmártás készítése:
Egy edényben a vajat felolvasztjuk. Rászórjuk a lisztet és világosra pirítjuk. Apránként hozzáadjuk a tejet és csomómentesre keverjük. Sóval, borssal ízesítjük, és forrásig főzzük. Levesszük a tűzről és belekeverjük a tejfölt. A tepsiben lévő brokkolira és húsra öntjük a mártást, majd reszelt sajttal megszórjuk.
200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.
Rizzsel, esetleg hasábburgonyával kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

