Brokkolis csirkemell besamel mártással

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet csirkemellfilé (kb. 80 dkg)
  • őrölt bors

Besamelhez:

  • 12 dkg vaj
  • 6 ek finomliszt
  • 4,5 dl tej
  • 3 dl tejföl
  • őrölt bors

Tetejére:

  • 50 dkg brokkoli rózsa
  • 15 dkg reszelt sajt

Sütéshez:

  • 2 dl étolaj

Elkészítése:

A hússzeleteket alaposan megmossuk, majd sózzuk, borsozzuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk és a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen megsütjük.

A megsült hússzeleteket egy tepsibe sorakoztatjuk szorosan egymás mellé.

A brokkolit rózsákra szedjük és sós, lobogó vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük és a hússzeletekre halmozzuk.

Besamelmártás készítése:

Egy edényben a vajat felolvasztjuk. Rászórjuk a lisztet és világosra pirítjuk. Apránként hozzáadjuk a tejet és csomómentesre keverjük. Sóval, borssal ízesítjük, és forrásig főzzük. Levesszük a tűzről és belekeverjük a tejfölt. A tepsiben lévő brokkolira és húsra öntjük a mártást, majd reszelt sajttal megszórjuk.

200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.

Rizzsel, esetleg hasábburgonyával kínáljuk.