Brassói aprópecsenye jó fokhagymásan recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb vagy lapocka
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- só
- bors
- 2 kávéskanál majoránna
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 kg krumpli
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A húst kis darabokra aprítom.
A hagymát karikára vágom és olajban megfonnyasztom, amikor világosbarna, hozzáteszem a húst, jól átforgatom vele, amíg kifehéredik.
Öntök alá kevés vizet, fűszerezem sóval, borssal és beleteszem az aprított fokhagymát is.
A majoránnát csak akkor teszem hozzá, amikor már majdnem kész van a hús. Fedő alatt párolom, mindig kevés vizet öntve alá, amikor már majdnem puha, hozzáteszem a majoránnát is.
A krumplit kockára vágom és olajban kisütöm.
Tálalásnál a tányérra szedem a sült krumplit és a közepére halmozom a finom, szaftos húst, majd a tányéron keverem össze.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »