Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Brassói aprópecsenye jó fokhagymásan recept

Brassói aprópecsenye jó fokhagymásan
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertéscomb vagy lapocka
    • 2 nagyobb fej vöröshagyma
    • 2 evőkanál olaj
    • bors
    • 2 kávéskanál majoránna
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 1 kg krumpli
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A húst kis darabokra aprítom.

    A hagymát karikára vágom és olajban megfonnyasztom, amikor világosbarna, hozzáteszem a húst, jól átforgatom vele, amíg kifehéredik.

    Öntök alá kevés vizet, fűszerezem sóval, borssal és beleteszem az aprított fokhagymát is.

    A majoránnát csak akkor teszem hozzá, amikor már majdnem kész van a hús. Fedő alatt párolom, mindig kevés vizet öntve alá, amikor már majdnem puha, hozzáteszem a majoránnát is.

    A krumplit kockára vágom és olajban kisütöm.

    Tálalásnál a tányérra szedem a sült krumplit és a közepére halmozom a finom, szaftos húst, majd a tányéron keverem össze.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá