Brassói aprópecsenye jó fokhagymásan recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb vagy lapocka
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- só
- bors
- 2 kávéskanál majoránna
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 kg krumpli
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A húst kis darabokra aprítom.
A hagymát karikára vágom és olajban megfonnyasztom, amikor világosbarna, hozzáteszem a húst, jól átforgatom vele, amíg kifehéredik.
Öntök alá kevés vizet, fűszerezem sóval, borssal és beleteszem az aprított fokhagymát is.
A majoránnát csak akkor teszem hozzá, amikor már majdnem kész van a hús. Fedő alatt párolom, mindig kevés vizet öntve alá, amikor már majdnem puha, hozzáteszem a majoránnát is.
A krumplit kockára vágom és olajban kisütöm.
Tálalásnál a tányérra szedem a sült krumplit és a közepére halmozom a finom, szaftos húst, majd a tányéron keverem össze.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.