Brassói aprópecsenye jó fokhagymásan

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb vagy lapocka
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
  • 2 kávéskanál majoránna
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 kg krumpli
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A húst kis darabokra aprítom.

A hagymát karikára vágom és olajban megfonnyasztom, amikor világosbarna, hozzáteszem a húst, jól átforgatom vele, amíg kifehéredik.

Öntök alá kevés vizet, fűszerezem sóval, borssal és beleteszem az aprított fokhagymát is.

A majoránnát csak akkor teszem hozzá, amikor már majdnem kész van a hús. Fedő alatt párolom, mindig kevés vizet öntve alá, amikor már majdnem puha, hozzáteszem a majoránnát is.

A krumplit kockára vágom és olajban kisütöm.

Tálalásnál a tányérra szedem a sült krumplit és a közepére halmozom a finom, szaftos húst, majd a tányéron keverem össze.