Brassói csicsókából és csirkéből recept
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemellfilé
- 2-3 ek olaj a csirke pirításához
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 tk házi darált paprika
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 kk házi fokhagymakrém
- 40 dkg csicsóka
- Olaj a csicsóka sütéséhez
Elkészítése:
A megtisztított mellet felkockázzuk, és kicsit hagyjuk lecsöpögni.
vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Ezután a húst fehéredésig pirítjuk rajta, majd megszórjuk a sóval, borssal, ízesítjük a darált paprikával, a fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával).
Fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul. (Nekem elég levet eresztett, nem volt szükség további folyadék hozzáadására.)
Ez alatt a megtisztított csicsókát felkockázzuk, és serpenyőben, ujjnyi forró olajban megsütjük.
A kisült csicsókát hozzákeverjük a csirkéhez, és ha szükséges, még egy kevés sóval megszórva, azonnal, melegen, savanyúság kíséretében kínáljuk.
Tipp:
Szeretjük a brassóit, de most egy egész más módon készítettem el. Csirkehúst, és csicsókát használtam hozzá. Nem túl nagy adag, inkább csak két felnőtté, de nagyon finom. A csicsóka érdekes íze érezhető, a csirkével egy könnyű, és egészséges fogást alkot. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, tojást, tejet, és glutént sem. Érdemes kipróbálni.