Brassói csicsókából és csirkéből

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirkemellfilé
  • 2-3 ek olaj a csirke pirításához
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 tk házi darált paprika
  • 1 csapott kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 1 kk házi fokhagymakrém
  • 40 dkg csicsóka
  • Olaj a csicsóka sütéséhez

Elkészítése:

A megtisztított mellet felkockázzuk, és kicsit hagyjuk lecsöpögni.

vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Ezután a húst fehéredésig pirítjuk rajta, majd megszórjuk a sóval, borssal, ízesítjük a darált paprikával, a fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával).

Fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul. (Nekem elég levet eresztett, nem volt szükség további folyadék hozzáadására.)

Ez alatt a megtisztított csicsókát felkockázzuk, és serpenyőben, ujjnyi forró olajban megsütjük.

A kisült csicsókát hozzákeverjük a csirkéhez, és ha szükséges, még egy kevés sóval megszórva, azonnal, melegen, savanyúság kíséretében kínáljuk.

Tipp:

Szeretjük a brassóit, de most egy egész más módon készítettem el. Csirkehúst, és csicsókát használtam hozzá. Nem túl nagy adag, inkább csak két felnőtté, de nagyon finom. A csicsóka érdekes íze érezhető, a csirkével egy könnyű, és egészséges fogást alkot. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, tojást, tejet, és glutént sem. Érdemes kipróbálni.