Borsós ragu sütőben sütve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg sertéslapocka vagy másmilyen hús, amit szeretünk
- 10 dkg füstölt szalonna
- 45 dkg zöldborsó
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 TV paprika
- 2 kisebb paradicsom
- 1 ek gulyáskrém
- 1 kk őrölt kömény
- 1 kk őrölt bors
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- kevés liszt
Elkészítése:
A húst és a szalonnát felkockázzuk. A hagymát félfőre vágjuk.
Egy tepsibe vagy jénaiba szórjuk a szalonnát, majd erre a hagymát. A húst kevés lisztben megforgatjuk, majd a hagymára tesszük.
A gulyáskrémhez hozzáadjuk a borsot, köményt, fokhagymát és egy kevés vizet, majd jól összekeverjük. A fűszeres öntetet a húsra locsoljuk, majd alufóliával lefedjük.
200 fokos sütőbe toljuk és kb félig megsütjük.
Közben felaprítjuk a paradicsomokat és a paprikát.
A húsról levesszük a fóliát, majd rászórjuk a paprikát, paradicsomot, a borsót is hozzáadjuk és összeforgatjuk. Ha úgy látjuk, hogy nem engedett elég levet, akkor kevés vizet öntsünk alá.
Toljuk vissza a sütőbe az ételt most már alufólia nélkül és süssük készre.
Tálalhatjuk savanyúsággal, salátával, rizzsel vagy sült krumplival.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »