Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borsós ragu sütőben sütve recept

Borsós ragu sütőben sütve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertéslapocka vagy másmilyen hús, amit szeretünk
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 45 dkg zöldborsó
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 TV paprika
    • 2 kisebb paradicsom
    • 1 ek gulyáskrém
    • 1 kk őrölt kömény
    • 1 kk őrölt bors
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • kevés liszt

    Elkészítése:

    A húst és a szalonnát felkockázzuk. A hagymát félfőre vágjuk.

    Egy tepsibe vagy jénaiba szórjuk a szalonnát, majd erre a hagymát. A húst kevés lisztben megforgatjuk, majd a hagymára tesszük.

    A gulyáskrémhez hozzáadjuk a borsot, köményt, fokhagymát és egy kevés vizet, majd jól összekeverjük. A fűszeres öntetet a húsra locsoljuk, majd alufóliával lefedjük.

    200 fokos sütőbe toljuk és kb félig megsütjük.

    Közben felaprítjuk a paradicsomokat és a paprikát.

    A húsról levesszük a fóliát, majd rászórjuk a paprikát, paradicsomot, a borsót is hozzáadjuk és összeforgatjuk. Ha úgy látjuk, hogy nem engedett elég levet, akkor kevés vizet öntsünk alá.

    Toljuk vissza a sütőbe az ételt most már alufólia nélkül és süssük készre.

    Tálalhatjuk savanyúsággal, salátával, rizzsel vagy sült krumplival.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá