Borsós ragu sütőben sütve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéslapocka vagy másmilyen hús, amit szeretünk
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 45 dkg zöldborsó
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 TV paprika
  • 2 kisebb paradicsom
  • 1 ek gulyáskrém
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 kk őrölt bors
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • kevés liszt

Elkészítése:

A húst és a szalonnát felkockázzuk. A hagymát félfőre vágjuk.

Egy tepsibe vagy jénaiba szórjuk a szalonnát, majd erre a hagymát. A húst kevés lisztben megforgatjuk, majd a hagymára tesszük.

A gulyáskrémhez hozzáadjuk a borsot, köményt, fokhagymát és egy kevés vizet, majd jól összekeverjük. A fűszeres öntetet a húsra locsoljuk, majd alufóliával lefedjük.

200 fokos sütőbe toljuk és kb félig megsütjük.

Közben felaprítjuk a paradicsomokat és a paprikát.

A húsról levesszük a fóliát, majd rászórjuk a paprikát, paradicsomot, a borsót is hozzáadjuk és összeforgatjuk. Ha úgy látjuk, hogy nem engedett elég levet, akkor kevés vizet öntsünk alá.

Toljuk vissza a sütőbe az ételt most már alufólia nélkül és süssük készre.

Tálalhatjuk savanyúsággal, salátával, rizzsel vagy sült krumplival.