Borsópörkölt csirkemájjal recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 1,5 kg borsó (friss vagy fagyasztott)
- 2 nagy fej vöröshagyma
- olaj
- só, bors
- friss petrezselyem
- pirospaprika
Elkészítése:
A szokásos módon pörköltalapot készítünk. A hagymát apróra vágjuk és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk, rászórunk 2-3 tk pirospaprikát, majd rárakjuk a borsót is. Összekeverjük és egy kevés vizet öntünk alá.
Fedő alatt pároljuk kb 20 percig. Amíg fő a borsó előkészítjük a csirkemájat. Megmossuk, lecsöpögtetjük, a hártyát leszedjük róla és egyforma darabokra vágjuk, majd beleforgatjuk a megpuhult borsóhoz. Sózzuk, borsozzuk ha szükséges öntünk rá még egy kevés vizet.
Felforraljuk és kb 10-15 percig főzzük. Nem kell neki több idő, mert ha túlfőzzük akkor a máj kemény, fullasztó lesz, viszont így krémes marad az állaga. Friss petrezselyemmel megszórjuk, jó sok tejföllel tálaljuk.
Akár tésztát, újburgonyát is készíthetünk hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »