Borsópörkölt csirkemájjal recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 1,5 kg borsó (friss vagy fagyasztott)
- 2 nagy fej vöröshagyma
- olaj
- só, bors
- friss petrezselyem
- pirospaprika
Elkészítése:
A szokásos módon pörköltalapot készítünk. A hagymát apróra vágjuk és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk, rászórunk 2-3 tk pirospaprikát, majd rárakjuk a borsót is. Összekeverjük és egy kevés vizet öntünk alá.
Fedő alatt pároljuk kb 20 percig. Amíg fő a borsó előkészítjük a csirkemájat. Megmossuk, lecsöpögtetjük, a hártyát leszedjük róla és egyforma darabokra vágjuk, majd beleforgatjuk a megpuhult borsóhoz. Sózzuk, borsozzuk ha szükséges öntünk rá még egy kevés vizet.
Felforraljuk és kb 10-15 percig főzzük. Nem kell neki több idő, mert ha túlfőzzük akkor a máj kemény, fullasztó lesz, viszont így krémes marad az állaga. Friss petrezselyemmel megszórjuk, jó sok tejföllel tálaljuk.
Akár tésztát, újburgonyát is készíthetünk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









