Borsópörkölt csirkemájjal recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 1,5 kg borsó (friss vagy fagyasztott)
- 2 nagy fej vöröshagyma
- olaj
- só, bors
- friss petrezselyem
- pirospaprika
Elkészítése:
A szokásos módon pörköltalapot készítünk. A hagymát apróra vágjuk és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk, rászórunk 2-3 tk pirospaprikát, majd rárakjuk a borsót is. Összekeverjük és egy kevés vizet öntünk alá.
Fedő alatt pároljuk kb 20 percig. Amíg fő a borsó előkészítjük a csirkemájat. Megmossuk, lecsöpögtetjük, a hártyát leszedjük róla és egyforma darabokra vágjuk, majd beleforgatjuk a megpuhult borsóhoz. Sózzuk, borsozzuk ha szükséges öntünk rá még egy kevés vizet.
Felforraljuk és kb 10-15 percig főzzük. Nem kell neki több idő, mert ha túlfőzzük akkor a máj kemény, fullasztó lesz, viszont így krémes marad az állaga. Friss petrezselyemmel megszórjuk, jó sok tejföllel tálaljuk.
Akár tésztát, újburgonyát is készíthetünk hozzá.