Birkapörkölt belsőségekkel recept

Hozzávalók:
Pörkölt:
- 4 közepes fej vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír
- 1,5 kg birkahús belsőségekkel (szív, vese, máj)
- 2 paradicsom
- 1 csemege fehérpaprika
- 1 csípős zöldpaprika
- só
- bors
- víz
- őrölt pirospaprika
Köret:
- 2 kg burgonya
- só
- víz
- 2 db babérlevél
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát a felolvasztott zsíron megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fehér- és zöldpaprikát és paradicsomot. Összesütjük egy kicsit és hozzáadjuk a pirospaprikát, majd ezzel is kicsit sütjük, hogy finom illata legyen a fűszerpaprikának.
Ezután hozzáadjuk a húst a belsőségekkel és takarék lángon hagyjuk, hogy a hús levet engedjen, majd ezután fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet. Az a lényeg, hogy szép és sűrű szaftja legyen a pörköltnek mire megfő. Sóval és borssal ízesítjük ízlés szerint.
Ameddig a pörkölt fő, meghámozzuk a burgonyát és enyhén sós, babérleveles vízben megfőzzük azt. A kész pörköltet a burgonyával tálaljuk.
Tálaláskor savanyúsággal kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »