Babos-kókuszos curry nokedlivel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma felaprítva
- 3 gerezd fokhagyma felaprítva
- 2 evőkanál curry (por)
- 1 tk őrölt kömény
- ½ teáskanál kurkuma
- ½ teáskanál paprika
- ¾ teáskanál só vagy ízlés szerint
- 1 doboz aprított paradicsom paradicsomlében eltéve
- 1 doboz kókusztej
- 1 doboz canelli bab leöblítve (vagy helyette csicseriborsó)
- 1 evőkanál mandulavaj (opcionális)
- 1 marék bébispenót
Nokedli:
- 150 g zabpehelyliszt
- 150 g rizsliszt
- 1 ek útifűmaghéj
- só ízlés szerint
- 400 ml víz
Elkészítése:
Egy serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olajat, majd kb 3 perc alatt fonnyasszuk meg. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, a curryt, a köményt, a kurkumát, a paprikát és a sót. Kb 5 percig süssük az egészet folyamatosan kevergetve.
Ezután adjuk hozzá a paradicsomot, kókusztejet, babot és a mandulavajat is. Forraljuk fel, majd alacsony lángon főzzük kb 10-15 percig. A még forró ételbe keverjük bele a nagyobb darabokra vágott spenótot.
Ízlés szerint tálalhatjuk korianderrel és naan kenyérrel, rizzsel, de én most nokedlit készítettem mellé.
A nokedli hozzávalóit egy tálban keverjük össze.
Egy nagyobb edényben forraljunk vizet, majd nokedliszaggatóval szaggassuk a vízbe a tésztát. Az edény méretétől függően érdemes a kifőzést 2-3 részletben elvégezni. Amikor a nokedlik feljönnek a víz felszínére, akkor még főzzük pár percig, majd szedjük ki. Meglocsolhatjuk kevés olívaolajjal, hogy ne ragadjon össze. Az elkészült nokedli kissé lágy és ragacsos, de ettől ne ilyedj meg!
A kész babos ragut a nokedlivel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »