Mexikói chilis bab recept

Hozzávalók:
- 50 dkg minőségi darált marhahús
- 50 dkg meghámozott, apróra vágott paradicsom
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 3 db közepesen csípős chili paprika, kimagozva, apróra vágva
- 50 dkg vörösbab
- 25 dkg morzsolt édes kukorica
- sör
- tejföl
- só
- bors
- olaj
Elkészítése: Az apróra vágott vöröshagymát pirítsuk üvegesre egy kis olajon, majd adjuk hozzá a darált marhahúst. A húst pirítsuk addig a hagymás olajon, amíg ki nem fehéredik, majd adjuk hozzá a paradicsomot és a paradicsompürét. Sózzunk, borsozzunk, és fedő alatt pároljuk meg a húst, -ez kb. 25 percet fog igénybe venni. Ha a hús megpuhult, akkor adjuk az ételhez a babot, a kukoricát, a chili paprikát és a fokhagymát. Ezt követően már csak addig kell párolni a mexikói chilis babot, amíg a bab megpuhul.
Ha a zöldségektől és a hústól nem lesz elég szaftos az étel, akkor öntsünk egy kis sört az ételbe.
A mexikói chilis babot rizzsel, vagy tortillával tálaljuk, és adjunk mellé egy kis tejfölt, végül kínáljunk mellé jó hideg sört.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »