Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mexikói chilis bab recept

Mexikói chilis bab
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg minőségi darált marhahús
    • 50 dkg meghámozott, apróra vágott paradicsom
    • 2 evőkanál paradicsompüré
    • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
    • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
    • 3 db közepesen csípős chili paprika, kimagozva, apróra vágva
    • 50 dkg vörösbab
    • 25 dkg morzsolt édes kukorica
    • sör
    • tejföl
    • bors
    • olaj

    Elkészítése: Az apróra vágott vöröshagymát pirítsuk üvegesre egy kis olajon, majd adjuk hozzá a darált marhahúst. A húst pirítsuk addig a hagymás olajon, amíg ki nem fehéredik, majd adjuk hozzá a paradicsomot és a paradicsompürét. Sózzunk, borsozzunk, és fedő alatt pároljuk meg a húst, -ez kb. 25 percet fog igénybe venni. Ha a hús megpuhult, akkor adjuk az ételhez a babot, a kukoricát, a chili paprikát és a fokhagymát. Ezt követően már csak addig kell párolni a mexikói chilis babot, amíg a bab megpuhul.
    Ha a zöldségektől és a hústól nem lesz elég szaftos az étel, akkor öntsünk egy kis sört az ételbe.
    A mexikói chilis babot rizzsel, vagy tortillával tálaljuk, és adjunk mellé egy kis tejfölt, végül kínáljunk mellé jó hideg sört.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá