Mexikói chilis bab

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg minőségi darált marhahús
  • 50 dkg meghámozott, apróra vágott paradicsom
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 3 db közepesen csípős chili paprika, kimagozva, apróra vágva
  • 50 dkg vörösbab
  • 25 dkg morzsolt édes kukorica
  • sör
  • tejföl
  • bors
  • olaj

Elkészítése: Az apróra vágott vöröshagymát pirítsuk üvegesre egy kis olajon, majd adjuk hozzá a darált marhahúst. A húst pirítsuk addig a hagymás olajon, amíg ki nem fehéredik, majd adjuk hozzá a paradicsomot és a paradicsompürét. Sózzunk, borsozzunk, és fedő alatt pároljuk meg a húst, -ez kb. 25 percet fog igénybe venni. Ha a hús megpuhult, akkor adjuk az ételhez a babot, a kukoricát, a chili paprikát és a fokhagymát. Ezt követően már csak addig kell párolni a mexikói chilis babot, amíg a bab megpuhul.
Ha a zöldségektől és a hústól nem lesz elég szaftos az étel, akkor öntsünk egy kis sört az ételbe.
A mexikói chilis babot rizzsel, vagy tortillával tálaljuk, és adjunk mellé egy kis tejfölt, végül kínáljunk mellé jó hideg sört.