Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos zserbó recept

Mákos zserbó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 35 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg cukor
    • 20 dkg margarin vagy 15 dkg zsír
    • 1 dl tej
    • 1 dkg élesztő
    • csipetnyi sütőpor
    • csipet só

    Töltelék:

    • 15 dkg darált mák
    • 12 dkg porcukor
    • meggy vagy szilvalekvár (én meggylekvárral csináltam, isteni!)

    Csokimáz:

    • 10 dkg étcsoki
    • 1 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    Az élesztőt a langyos tejben 1 kockacukorral felfuttatjuk.

    A sütőporos lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót és jól összedolgozzuk.

    A tésztát 3 egyenlő részre vágjuk és kinyújtjuk a lapokat 20*30 cm-re.

    Egy kivajazott, kilisztezett tepsi aljára simítjuk az egyik lapot és megkenjük bőségesen lekvárral, majd a cukros-mákos keverék felével megszórjuk a lekvárt, erre megy a második tésztalap, újra lekvár és újra mák, végül a harmadik tésztalap.

    Félretesszük és 1 órát kelesztjük szobahőmérsékleten. Tetejét villával megszurkáljuk és 180 fokon világos barnára sütjük. Ha kihűlt, bevonjuk csokimázzal.

    A csokimázhoz a csokit apró darabokra törve hőálló tálba tesszük, gőz fölött egy evőkanál olajat hozzáadva felolvasztjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá