Mákos zserbó recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg cukor
- 20 dkg margarin vagy 15 dkg zsír
- 1 dl tej
- 1 dkg élesztő
- csipetnyi sütőpor
- csipet só
Töltelék:
- 15 dkg darált mák
- 12 dkg porcukor
- meggy vagy szilvalekvár (én meggylekvárral csináltam, isteni!)
Csokimáz:
- 10 dkg étcsoki
- 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben 1 kockacukorral felfuttatjuk.
A sütőporos lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót és jól összedolgozzuk.
A tésztát 3 egyenlő részre vágjuk és kinyújtjuk a lapokat 20*30 cm-re.
Egy kivajazott, kilisztezett tepsi aljára simítjuk az egyik lapot és megkenjük bőségesen lekvárral, majd a cukros-mákos keverék felével megszórjuk a lekvárt, erre megy a második tésztalap, újra lekvár és újra mák, végül a harmadik tésztalap.
Félretesszük és 1 órát kelesztjük szobahőmérsékleten. Tetejét villával megszurkáljuk és 180 fokon világos barnára sütjük. Ha kihűlt, bevonjuk csokimázzal.
A csokimázhoz a csokit apró darabokra törve hőálló tálba tesszük, gőz fölött egy evőkanál olajat hozzáadva felolvasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »