Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Csokimáz:
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben 1 kockacukorral felfuttatjuk.
A sütőporos lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót és jól összedolgozzuk.
A tésztát 3 egyenlő részre vágjuk és kinyújtjuk a lapokat 20*30 cm-re.
Egy kivajazott, kilisztezett tepsi aljára simítjuk az egyik lapot és megkenjük bőségesen lekvárral, majd a cukros-mákos keverék felével megszórjuk a lekvárt, erre megy a második tésztalap, újra lekvár és újra mák, végül a harmadik tésztalap.
Félretesszük és 1 órát kelesztjük szobahőmérsékleten. Tetejét villával megszurkáljuk és 180 fokon világos barnára sütjük. Ha kihűlt, bevonjuk csokimázzal.
A csokimázhoz a csokit apró darabokra törve hőálló tálba tesszük, gőz fölött egy evőkanál olajat hozzáadva felolvasztjuk.