Zserbó torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztalap hozzávalói:
- 3 x 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 3 x 15 evőkanál cukor
- 3 x 10 dkg darált dió
- 3 x 2 evőkanál liszt
1. öntet:
- 20 dkg cukor
2. öntet:
- 20 dkg csoki
- 1 dl étolaj
Krém:
- 15 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 15 evőkanál cukor
- 2-3 vaníliás cukor
- 40 dkg margarin
Elkészítése:
A tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a diót és a lisztet. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
Még kétszer vesszük ugyanezt az adagot, így három lapot kapunk.
Az 1. öntethez cukrot megpirítjuk, mint a dobostortánál, mindegyik lapot bevonjuk vele. (Tehetünk bele egy kis margarint, hogy ne törjön annyira.)
A 2. öntethez csokit felolvasztjuk, belekeverünk 1 dl étolajot és a pirított cukros laposra kenjük.
A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral gőzön habosra főzzük. Ha kihűlt a habosra kevert margarinnal robotgéppel összekverjük.
Megtöltjük a krémmel a lapokat, a felső lapra is teszünk krémet.
A tetejét bevontam fehér csokoládéval és ét csokival megcsíkoztam, mind az Eszterházy tortánál majd egy fogvájó segítségével vízszintesen is húztam bele csíkokat.