Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó guba recept

Zserbó guba
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 250 g fonott kalács
    • sárgabaracklekvár (én birsalmalekvárt használtam, isteni ezzel is)
    • 5 dkg (fél tábla) étcsokoládé

    Tejes keverékhez:

    • 2,5 dl tej
    • 2,5 dl tejszín
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 vaníliás cukor
    • 15 dkg kristálycukor

    Diós morzsához:

    • 15 dkg darált dió
    • 10 dkg porcukor

    Tetejére:

    • 5 dkg (fél tábla) étcsoki

    Elkészítése:

    Egy lábasba öntjük a tejet, belekeverjük a kétféle cukrot, és addig melegítjük, míg el nem olvadnak. Ezután lehúzzuk a tűzről, hozzáöntjük a tejszínt, és jól elkeverjük benne a tojást.

    Egy közepes méretű jénai aljára kalács szeleteket rakunk. Pár kocka csokit elrejtünk a szeletek közé. Megkenjük lekvárral, rászórjuk a diós keveréket, és leöntjük a tejes keverékkel. Ezt addig ismételjük, amíg van hozzávalónk. (Nekem két rétegű lett.)

    Előmelegített sütőben, 180-200 fokon 30 percig sütjük.

    Kivesszük a sütőből, ráreszeljük a maradék csokit, illetve nagyobb darabokat is dobálunk rá, majd visszatesszük a még forró, de már kikapcsolt sütőbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá