Zserbó guba

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 250 g fonott kalács
  • sárgabaracklekvár (én birsalmalekvárt használtam, isteni ezzel is)
  • 5 dkg (fél tábla) étcsokoládé

Tejes keverékhez:

  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 15 dkg kristálycukor

Diós morzsához:

  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor

Tetejére:

  • 5 dkg (fél tábla) étcsoki

Elkészítése:

Egy lábasba öntjük a tejet, belekeverjük a kétféle cukrot, és addig melegítjük, míg el nem olvadnak. Ezután lehúzzuk a tűzről, hozzáöntjük a tejszínt, és jól elkeverjük benne a tojást.

Egy közepes méretű jénai aljára kalács szeleteket rakunk. Pár kocka csokit elrejtünk a szeletek közé. Megkenjük lekvárral, rászórjuk a diós keveréket, és leöntjük a tejes keverékkel. Ezt addig ismételjük, amíg van hozzávalónk. (Nekem két rétegű lett.)

Előmelegített sütőben, 180-200 fokon 30 percig sütjük.

Kivesszük a sütőből, ráreszeljük a maradék csokit, illetve nagyobb darabokat is dobálunk rá, majd visszatesszük a még forró, de már kikapcsolt sütőbe.