Zserbó golyók meggyel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg darált dió
- 20 dkg darált háztartási keksz
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál baracklekvár
- 2 cs vaníliás cukor
- kb 10 szem meggy
- annyi meggylé, amivel a massza formázható lesz
Máz:
- 15 dkg tortabevonó
- 15 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól dolgozzuk össze, a meggyszemek kivételével. A jól összedolgozott tésztából diónyi golyókat formálunk, úgy hogy minden golyóba beledugunk egy fél meggyet.
Ha készen vannak a golyók hűtőbe tesszük.
A tortabevonót gőz felett a margarinnal felolvasztjuk, majd a zserbógolyókat beleforgatjuk, zsírpapírra tesszük és dermedésig visszatesszük a hűtőbe.
Dióval díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









