Zserbó golyók meggyel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg darált dió
- 20 dkg darált háztartási keksz
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál baracklekvár
- 2 cs vaníliás cukor
- kb 10 szem meggy
- annyi meggylé, amivel a massza formázható lesz
Máz:
- 15 dkg tortabevonó
- 15 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól dolgozzuk össze, a meggyszemek kivételével. A jól összedolgozott tésztából diónyi golyókat formálunk, úgy hogy minden golyóba beledugunk egy fél meggyet.
Ha készen vannak a golyók hűtőbe tesszük.
A tortabevonót gőz felett a margarinnal felolvasztjuk, majd a zserbógolyókat beleforgatjuk, zsírpapírra tesszük és dermedésig visszatesszük a hűtőbe.
Dióval díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »