Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó recept

Zserbó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 15 dkg porcukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 20 dkg margarin

    Töltelék:

    • 500 ml baracklekvár
    • 20 dkg darált dió

    Máz:

    • 1 tábla étcsokoládé
    • pár csepp étolaj

    Elkészítése:

    A szobahőmérsékletű margarint, a lisztet, porcukrot, tojást és a sütőport sima tésztává gyúrjuk, majd 15 percet pihentetjük hűtőben.

    A tésztát három egyenlő részre osztjuk. Az első darabot kinyújtjuk és tepsibe helyezzük. Rákenjük a baracklekvár felét, majd rászórjuk a darált dió felét. A következő tésztát kinyújtjuk, a töltelékre helyezzük, megkenjük a maradék lekvárral és megszórjuk a maradék dióval. Az utolsó tésztát is kinyújtjuk, a töltelékes részre helyezzük.

    Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőbe helyezzük. A süteményt alacsony lángon kb 30-40 percig sütjük, majd ezután kihűtjük.

    Az étcsokoládét pár csepp olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a sütemény tetejét bevonjuk vele.

    Tipp:

    Margarin helyett zsír is használható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá