Zserbó recept
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 0,5 csomag sütőpor
- 20 dkg margarin
Töltelék:
- 500 ml baracklekvár
- 20 dkg darált dió
Máz:
- 1 tábla étcsokoládé
- pár csepp étolaj
Elkészítése:
A szobahőmérsékletű margarint, a lisztet, porcukrot, tojást és a sütőport sima tésztává gyúrjuk, majd 15 percet pihentetjük hűtőben.
A tésztát három egyenlő részre osztjuk. Az első darabot kinyújtjuk és tepsibe helyezzük. Rákenjük a baracklekvár felét, majd rászórjuk a darált dió felét. A következő tésztát kinyújtjuk, a töltelékre helyezzük, megkenjük a maradék lekvárral és megszórjuk a maradék dióval. Az utolsó tésztát is kinyújtjuk, a töltelékes részre helyezzük.
Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőbe helyezzük. A süteményt alacsony lángon kb 30-40 percig sütjük, majd ezután kihűtjük.
Az étcsokoládét pár csepp olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a sütemény tetejét bevonjuk vele.
Tipp:
Margarin helyett zsír is használható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »









