Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
Töltelék:
Máz:
Elkészítése:
A szobahőmérsékletű margarint, a lisztet, porcukrot, tojást és a sütőport sima tésztává gyúrjuk, majd 15 percet pihentetjük hűtőben.
A tésztát három egyenlő részre osztjuk. Az első darabot kinyújtjuk és tepsibe helyezzük. Rákenjük a baracklekvár felét, majd rászórjuk a darált dió felét. A következő tésztát kinyújtjuk, a töltelékre helyezzük, megkenjük a maradék lekvárral és megszórjuk a maradék dióval. Az utolsó tésztát is kinyújtjuk, a töltelékes részre helyezzük.
Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőbe helyezzük. A süteményt alacsony lángon kb 30-40 percig sütjük, majd ezután kihűtjük.
Az étcsokoládét pár csepp olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a sütemény tetejét bevonjuk vele.
Margarin helyett zsír is használható.