Zserbó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 egész tojás
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 20 dkg margarin

Töltelék:

  • 500 ml baracklekvár
  • 20 dkg darált dió

Máz:

  • 1 tábla étcsokoládé
  • pár csepp étolaj

Elkészítése:

A szobahőmérsékletű margarint, a lisztet, porcukrot, tojást és a sütőport sima tésztává gyúrjuk, majd 15 percet pihentetjük hűtőben.

A tésztát három egyenlő részre osztjuk. Az első darabot kinyújtjuk és tepsibe helyezzük. Rákenjük a baracklekvár felét, majd rászórjuk a darált dió felét. A következő tésztát kinyújtjuk, a töltelékre helyezzük, megkenjük a maradék lekvárral és megszórjuk a maradék dióval. Az utolsó tésztát is kinyújtjuk, a töltelékes részre helyezzük.

Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőbe helyezzük. A süteményt alacsony lángon kb 30-40 percig sütjük, majd ezután kihűtjük.

Az étcsokoládét pár csepp olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a sütemény tetejét bevonjuk vele.

Tipp:

Margarin helyett zsír is használható.