Zala kocka recept

Hozzávalók:
Sárga piskótához:
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg kristálycukor
- 8 ek finomliszt
- 2 ek víz
- 1/2 cs sütőpor
- 1 ek étolaj
Barna laphoz:
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 24 dkg kristálycukor
- 4 ek víz
- 12 dkg finomliszt
- 4 dkg kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 2 ek étolaj
A krémhez:
- 7 dl tej
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- 10 dkg csokoládé apróra vágva
Díszítéshez:
- 5 dkg reszelt csokoládé
A lapok locsolásához:
- 1,5 dl rumos tej
Elkészítése:
Egy 23*34 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Sárga lap:
A tojásokat szétválasztás nélkül a cukorral kihabosítjuk kb 10-12 perc alatt egy elektromos habverővel (a massza kifehéredik és a térfogata megnő). Óvatosan belekeverjük a vizet és az olajat. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd ezt is beleforgatjuk a tojásos masszába.
A masszát egyenletesen belesimítjuk a tepsibe, majd tűpróbáig sütjük. Langyosan lehúzzuk róla a papírt és teljesen kihűtjük.
Barna lap:
A tojásokat szétválasztás nélkül a cukorral kihabosítjuk kb 10-12 perc alatt egy elektromos habverővel (a massza kifehéredik és a térfogata megnő). Óvatosan belekeverjük a vizet és az olajat. A lisztben elkeverjük a sütőport és a kakaóport, majd ezt is beleforgatjuk a tojásos masszába.
A masszát egyenletesen belesimítjuk a tepsibe, majd tűpróbáig sütjük. Langyosan lehúzzuk róla a papírt és teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, két lapra vágjuk.
Krém:
A tejet a liszttel és a cukrokkal csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük. A végén hozzákeverjük a kakaóport és a darabokra tördelt csokoládét.
Kihűtjük, majd a margarinnal kihabosítjuk.
Összeállítás:
A krémből a tetejére is hagyjunk!
Alulra kerül egy barna lap, rumos tejjel meglocsoljuk és krémet simítunk rá. Erre tesszük a sárga lapot, meglocsoljuk rumos tejjel és rátesszük a barna lapot. Erre is locsolunk rumos tejet, majd a tetejére simítjuk a maradék krémet, végül rászórjuk a csokit.
Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd kockákra vágva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »