Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zala kocka recept

Zala kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Sárga piskótához:

    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg kristálycukor
    • 8 ek finomliszt
    • 2 ek víz
    • 1/2 cs sütőpor
    • 1 ek étolaj

    Barna laphoz:

    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 24 dkg kristálycukor
    • 4 ek víz
    • 12 dkg finomliszt
    • 4 dkg kakaópor
    • 1 cs sütőpor
    • 2 ek étolaj

    A krémhez:

    • 7 dl tej
    • 6 púpozott evőkanál liszt
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 2 ek kakaópor
    • 10 dkg csokoládé apróra vágva

    Díszítéshez:

    • 5 dkg reszelt csokoládé

    A lapok locsolásához:

    • 1,5 dl rumos tej

    Elkészítése:

    Egy 23*34 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    Sárga lap:

    A tojásokat szétválasztás nélkül a cukorral kihabosítjuk kb 10-12 perc alatt egy elektromos habverővel (a massza kifehéredik és a térfogata megnő). Óvatosan belekeverjük a vizet és az olajat. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd ezt is beleforgatjuk a tojásos masszába.

    A masszát egyenletesen belesimítjuk a tepsibe, majd tűpróbáig sütjük. Langyosan lehúzzuk róla a papírt és teljesen kihűtjük.

    Barna lap:

    A tojásokat szétválasztás nélkül a cukorral kihabosítjuk kb 10-12 perc alatt egy elektromos habverővel (a massza kifehéredik és a térfogata megnő). Óvatosan belekeverjük a vizet és az olajat. A lisztben elkeverjük a sütőport és a kakaóport, majd ezt is beleforgatjuk a tojásos masszába.

    A masszát egyenletesen belesimítjuk a tepsibe, majd tűpróbáig sütjük. Langyosan lehúzzuk róla a papírt és teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, két lapra vágjuk.

    Krém:

    A tejet a liszttel és a cukrokkal csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük. A végén hozzákeverjük a kakaóport és a darabokra tördelt csokoládét.

    Kihűtjük, majd a margarinnal kihabosítjuk.

    Összeállítás:

    A krémből a tetejére is hagyjunk!

    Alulra kerül egy barna lap, rumos tejjel meglocsoljuk és krémet simítunk rá. Erre tesszük a sárga lapot, meglocsoljuk rumos tejjel és rátesszük a barna lapot. Erre is locsolunk rumos tejet, majd a tetejére simítjuk a maradék krémet, végül rászórjuk a csokit.

    Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd kockákra vágva tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá