Hozzávalók:
Sárga piskótához:
Barna laphoz:
A krémhez:
Díszítéshez:
A lapok locsolásához:
Elkészítése:
Egy 23*34 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Sárga lap:
A tojásokat szétválasztás nélkül a cukorral kihabosítjuk kb 10-12 perc alatt egy elektromos habverővel (a massza kifehéredik és a térfogata megnő). Óvatosan belekeverjük a vizet és az olajat. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd ezt is beleforgatjuk a tojásos masszába.
A masszát egyenletesen belesimítjuk a tepsibe, majd tűpróbáig sütjük. Langyosan lehúzzuk róla a papírt és teljesen kihűtjük.
Barna lap:
A tojásokat szétválasztás nélkül a cukorral kihabosítjuk kb 10-12 perc alatt egy elektromos habverővel (a massza kifehéredik és a térfogata megnő). Óvatosan belekeverjük a vizet és az olajat. A lisztben elkeverjük a sütőport és a kakaóport, majd ezt is beleforgatjuk a tojásos masszába.
A masszát egyenletesen belesimítjuk a tepsibe, majd tűpróbáig sütjük. Langyosan lehúzzuk róla a papírt és teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, két lapra vágjuk.
Krém:
A tejet a liszttel és a cukrokkal csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük. A végén hozzákeverjük a kakaóport és a darabokra tördelt csokoládét.
Kihűtjük, majd a margarinnal kihabosítjuk.
Összeállítás:
A krémből a tetejére is hagyjunk!
Alulra kerül egy barna lap, rumos tejjel meglocsoljuk és krémet simítunk rá. Erre tesszük a sárga lapot, meglocsoljuk rumos tejjel és rátesszük a barna lapot. Erre is locsolunk rumos tejet, majd a tetejére simítjuk a maradék krémet, végül rászórjuk a csokit.
Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, majd kockákra vágva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!