Zabpelyhes-kókuszos keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 pohár liszt (2,5 dl)
- 1 pohár zabpehely
- 3/4 pohár kókuszreszelék
- 3/4 pohár cukor
- 1,5 kk szódabikarbóna
- 13 dkg vaj
- 1 ek méz
- 2-3 ek víz
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük.
A vajat a mézzel felmelegítjük és hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz. Ha nem áll össze a massza, akkor 2-3 kanál vizet is adunk hozzá.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat teszünk a masszából, majd ellapítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben néhány percig sütjük.
Ha kihűlnek és megszáradnak dobozban tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »