Zabpelyhes-kókuszos keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 pohár liszt (2,5 dl)
- 1 pohár zabpehely
- 3/4 pohár kókuszreszelék
- 3/4 pohár cukor
- 1,5 kk szódabikarbóna
- 13 dkg vaj
- 1 ek méz
- 2-3 ek víz
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük.
A vajat a mézzel felmelegítjük és hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz. Ha nem áll össze a massza, akkor 2-3 kanál vizet is adunk hozzá.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat teszünk a masszából, majd ellapítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben néhány percig sütjük.
Ha kihűlnek és megszáradnak dobozban tároljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »