Zabpelyhes-kókuszos keksz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 pohár liszt (2,5 dl)
- 1 pohár zabpehely
- 3/4 pohár kókuszreszelék
- 3/4 pohár cukor
- 1,5 kk szódabikarbóna
- 13 dkg vaj
- 1 ek méz
- 2-3 ek víz
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük.
A vajat a mézzel felmelegítjük és hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz. Ha nem áll össze a massza, akkor 2-3 kanál vizet is adunk hozzá.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat teszünk a masszából, majd ellapítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben néhány percig sütjük.
Ha kihűlnek és megszáradnak dobozban tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »










