Zabpelyhes-kókuszos keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 pohár liszt (2,5 dl)
- 1 pohár zabpehely
- 3/4 pohár kókuszreszelék
- 3/4 pohár cukor
- 1,5 kk szódabikarbóna
- 13 dkg vaj
- 1 ek méz
- 2-3 ek víz
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük.
A vajat a mézzel felmelegítjük és hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz. Ha nem áll össze a massza, akkor 2-3 kanál vizet is adunk hozzá.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat teszünk a masszából, majd ellapítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben néhány percig sütjük.
Ha kihűlnek és megszáradnak dobozban tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »