Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Villámgyors fánksüti recept

Villámgyors fánksüti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg kristálycukor
    • 1 cs sütőpor
    • csipet só
    • 40 dkg finomliszt
    • 1,5 dl étolaj
    • 3,5 dl tej

    Tetejére:

    • 3-4 evőkanál olvasztott vaj
    • kristálycukor

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 190 fokra, alul-felül sütéssel.

    A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőport és a sót, majd azt is elkeverjük.

    Lassan adagolva az olajat a tojásos masszába dolgozzuk, majd felváltva adva hozzá a lisztet és a tejet, az egészet csomómentesre keverjük.

    Egy kb 20*30 cm-es tepsibe sütőpapírt terítünk és a masszát egyenletesen elterítjük benne. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

    A még forró süteményt megkenjük olvasztott vajjal és kristálycukorral addig szórjuk, amíg az már nem olvad bele a süteménybe.

    Fogyaszthatjuk lekvárral, csokiöntettel vagy csak magában. A tetejét akár dióval elkevert cukorral is megszórhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá