Villámgyors fánksüti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 2 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só
  • 40 dkg finomliszt
  • 1,5 dl étolaj
  • 3,5 dl tej

Tetejére:

  • 3-4 evőkanál olvasztott vaj
  • kristálycukor

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 190 fokra, alul-felül sütéssel.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőport és a sót, majd azt is elkeverjük.

Lassan adagolva az olajat a tojásos masszába dolgozzuk, majd felváltva adva hozzá a lisztet és a tejet, az egészet csomómentesre keverjük.

Egy kb 20*30 cm-es tepsibe sütőpapírt terítünk és a masszát egyenletesen elterítjük benne. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

A még forró süteményt megkenjük olvasztott vajjal és kristálycukorral addig szórjuk, amíg az már nem olvad bele a süteménybe.

Fogyaszthatjuk lekvárral, csokiöntettel vagy csak magában. A tetejét akár dióval elkevert cukorral is megszórhatjuk.