Hozzávalók:
Tészta:
Tetejére:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra, alul-felül sütéssel.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőport és a sót, majd azt is elkeverjük.
Lassan adagolva az olajat a tojásos masszába dolgozzuk, majd felváltva adva hozzá a lisztet és a tejet, az egészet csomómentesre keverjük.
Egy kb 20*30 cm-es tepsibe sütőpapírt terítünk és a masszát egyenletesen elterítjük benne. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A még forró süteményt megkenjük olvasztott vajjal és kristálycukorral addig szórjuk, amíg az már nem olvad bele a süteménybe.
Fogyaszthatjuk lekvárral, csokiöntettel vagy csak magában. A tetejét akár dióval elkevert cukorral is megszórhatjuk.