Vegyes süteményes tál recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Dióhabos korongok tésztája:
- 25 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 20 dkg tejföl
- 1 cs vaníliás cukor
- 50 dkg finomliszt
- csipet só
- 1 citrom leve
A kenéshez:
- 2 evőkanál olvasztott zsír
A töltelékhez:
- 20 dkg házi baracklekvár
A diós habhoz:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 1 ek cukor
- 1 kk citromlé
- 10 dkg darált dió
A díszítéshez:
- 5 dkg fehércsokoládé
- 1 ek étolaj
Diós félhold és kifli tésztája:
- 25 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 20 dkg tejföl
- 1 cs vaníliás cukor
- 50 dkg finomliszt
- csipet só
- 1 citrom leve
A kenéshez:
- 2 evőkanál olvasztott zsír
A töltelékhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 1 ek cukor
- 1 ek baracklekvár
- 15 dkg darált dió
Elkészítése:
Korongok készítése:
A margarint a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a citrom levét és a vaníliás cukrot is. Tovább keverjük, majd a sóval elkevert liszttel összegyúrjuk.
A tésztát két részre osztjuk és mindkettőt egyenként vékonyra kinyújtjuk. Lekenjük olvasztott zsírral, majd feltekerjük, mint a bejglit, becsomagoljuk és hűtőbe tesszük 2 órára vagy a fagyasztóba fél órára.
Az idő letelte után 2 mm vastagra kinyújtjuk a tésztákat, majd kicsi pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
A tojásfehérjét a cukorral felverjük kemény habbá és a többi hozzávalót lazán beeforgatjuk. A korongok közepére teszünk egy kiskanállal a diós habból.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a korongokat, majd 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt világosra sütjük.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk a mikróban, majd a kihűlt süteményt egyenként belemártjuk és megszárítjuk rajta a csokit. Ha megszáradt, akkor 2-2-t lekvárral összeragasztunk.
Kifli és félhold készítése:
A margarint a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a citrom levét és a vaníliás cukrot is. Tovább keverjük, majd a sóval elkevert liszttel összegyúrjuk.
A tésztát két részre osztjuk és mindkettőt egyenként vékonyra kinyújtjuk. Lekenjük olvasztott zsírral, majd feltekerjük, mint a bejglit, becsomagoljuk és hűtőbe tesszük 2 órára vagy a fagyasztóba fél órára.
Az idő letelte után 2 mm vastagra kinyújtjuk a tésztákat, majd egy nagy formával, pl fánkszaggatóval kiszúrjuk.
A tojásfehérjét a cukorral felverjük kemény habbá és a többi hozzávalót lazán beeforgatjuk. Minden korong közepére teszünk a habból, majd félbe hajtjuk és a széleit alaposan összenyomkodjuk. A kész holdakat sütőpapíros tepsire tesszük.
A leeső részeket újra összegyúrjuk, 2 mm vastagra és kör alakúra nyújtjuk, majd 8 cikkre vágjuk. A szélesebb felére teszünk a diós habból, majd feltekerjük.
A kifliket is a tepsire tesszük, majd 180 fokon kb 20 perc alatt ezeket is világosra sütjük. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk a kész sütiket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »









