Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vargabéles recept

Vargabéles
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles vajastészta
    • 15 dkg cérnametélt
    • 40 dkg túró
    • mazsola
    • rumaroma
    • 1 jó kanál tejföl
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek cukor
    • 2 csomag vanília
    • reszelt citromhéj
    • +1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tetejét megkenni

    Elkészítése:

    A mazsolát rumaromás langyos vízben kicsit megáztatom.

    A tésztát forrásban lévő sós vízbe teszem és kifőzöm. (Elég csak félkészre főzni, még lesz ideje a sütés alkalmával puhulni.) Leszűröm, majd hideg vízzel is leöblítem és hagyom kihűlni.

    A túrót villával összetöröm, ráteszem a két tojás sárgáját, a vaníliát, a cukrot, a tejfölt, a rumaromás mazsolát, majd az egészet szép simára keverem.

    A tojások fehérjét pár csepp citromlével kemény habbá verem és azt is a túrós krémhez keverem. Ekkor hozzákeverem a kifőzött tésztát.

    A kinyújtott leveles tésztát egy nagyobb és egy kisebb darabra vágom úgy, hogy a nagyobb darab a 20×28 cm-es tepsi alját és a két hosszabb oldalát bélelje ki.

    Beleöntöm a túrós/tésztás keveréket, a leveles tésztát, ha túlér a tölteléken, ráhajtom. Végül ráteszem a kisebb lap tésztát, ezzel zárom le a tepsit.

    Megkenem felvert tojással, majd az előmelegített, kb. 180 fokos sütőbe teszem és kb. 35-40 percig sütöm.

    Ekkor kiveszem a sütőből, hagyom kicsit hűlni.

    Megszórom porcukorral és kockákra vágva tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá